"Порошенко обдурили": Коломойський висміяв рішення націоналізувати Приватбанк
Категорія
Україна
Дата публікації

"Порошенко обдурили": Коломойський висміяв рішення націоналізувати Приватбанк

"Порошенко обдурили": Коломойський висміяв рішення націоналізувати Приватбанк

Український олігарх Ігор Коломойський назвав свою версію, у чому була вигода президента України Петра Порошенко при націоналізації Приватбанку, передає ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

"Це довга історія. Гонтарева і Рожкова (Валерія Гонтарєва очолювала НБУ на момент націоналізації Приватбанку, і Катерина Рожкова - заступник голови НБУ - ЕП) доповіли йому, що в заставах Приватбанку є акції "1+1 Продакшн", - стверджує Коломойський.

Олігарх стверджує, що до цього Порошенко з 2015 року вів тривалі переговори з Ігорем Суркісом про те, щоб купити у нього 25% акцій телеканалу, і був готовий заплатити близько 200 млн доларів. За його словами, Гонтарева запропонувала "забрати Приватбанк", що дозволило б Порошенку отримати блокуючий пакет.

"Але "1+1 Продакшн"- це не компанія, на якій ліцензія, а яка просто робить контент. Це звичайна продюсерська компанія. Його неправильно інформували, він - дурень - не розібрався. У 2016 році він нічого не отримав. Коли розібралися, що це не те, за чим вони йшли, то Порошенко так кричав на Гонтареву, що викликали швидку допомогу. Він кидався на неї всім, що у неї на столі було і обзивав останніми словами.Порошенка обдурили. Замість того, щоб нормально купити у Суркісів пакет акцій, він у блуд вліз", - резюмував олігарх.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 квітня окружний адміністративний  суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку  і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку. Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного "Приватбанку" з ринку за участю держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?