Шокуюча сума: скільки Порошенко і Зеленський за тиждень витратили на агітацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Шокуюча сума: скільки Порошенко і Зеленський за тиждень витратили на агітацію

Шокуюча сума: скільки Порошенко і Зеленський за тиждень витратили на агітацію
Джерело:  online.ua

Чинний український глава та кандидат у президенти Петро Порошенко витратив на агітацію перед другим туром у період з 7 по 13 квітня майже 97 мільйонів гривень, його опонент Володимир Зеленський - 50,4 мільйони, передає ONLINE.UA з посиланням Національне агентство з питань запобігання корупції.

Вказано, що НАЗК затвердило аналіз проміжних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів кандидатів на пост президента України Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

Протягом звітного періоду виборчий фонд Порошенка було сформовано за рахунок власних коштів кандидата у президенти (99 900 000,00 грн).За даними Нацагентства, протягом звітного періоду повернення добровільних внесків особам не здійснювалося.

"Для фінансування передвиборних агітаційних заходів та матеріалів передвиборної агітації використано майже 97 млн грн., кошти виборчого фонду було використано на цілі, передбачені Законом", - йдеться у повідомленні.

Згідно з аналізом звіту Зеленського, протягом звітного періоду його виборчий фонд сформовано виключно за рахунок коштів політичної партії (44 597 440 грн). Добровільні внески у цей час також не здійснювалися.

Сумарно за останній тиждень кандидати витратили на агітацію 147 мільйонів гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 квітня очільниця "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка на виборах президента у 2019 році зайняла третє місце,  записала звернення до кандидатів на пост глави держави  Володимира Зеленського та Петра Порошенка після "телефонних дебатів" між ними напередодні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?