Президентку Естонії жорстко критикують через зустріч з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Президентку Естонії жорстко критикують через зустріч з Путіним

Президентку Естонії жорстко критикують через зустріч з Путіним
Джерело:  online.ua

При спілкуванні з Росією потрібно завжди бути насторожі, а єдність Європи важливіша, ніж зустріч з російським президентом. З такою важливою заявою виступив лідер списку естонської партії "Вітчизна" на виборах у Європарламент Ріхо Террас, коментуючи зустріч президентки Естонії Керсті Кальюлайд з Володимиром Путіним.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на портал ERR.

"Будучи членом НАТО і Євросоюзу, Естонія завжди керувалася принципом, що в наших інтересах розвивати єдину політику в області безпеки і зовнішніх зв'язків у відносинах з третіми країнами. У спілкуванні з східним сусідом єдність Європи особливо важлива для Естонії та інших невеликих прикордонних країн", – підкреслив Террас, додавши, що в цьому контексті ініціатива президента Керсті Кальюлайд організувати пряму зустріч з російським президентом Путіним була відхиленням від виробленого зовнішньополітичного курсу.

За його словами, у зустрічі лідерів сусідніх держав немає нічого особливого, однак є одне "але".

"Але нам варто мати на увазі, що Путіна, звичайно, більше влаштовує, коли європейські лідери їздять до нього в гості один за іншим. Таких зустрічей стає все більше. Ми завжди повинні дотримуватися обережності в спілкуванні з Росією, щоб не відпиляти гілку, на якій сидимо", – заявив Террас.

Естонський політик нагадав, що Росія часто і свідомо демонструвала відкритість щодо одних країн, і агресію – щодо інших.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше президентка Естонії Керсті Кальюлайд звернулася до міжнародного співтовариства із закликом визнати війною в Європі захоплення росіянами українських кораблів в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?