"Путіну Донбас не потрібен": експерт пояснив, чого чекати від РФ після виборів
Категорія
Політика
Дата публікації

"Путіну Донбас не потрібен": експерт пояснив, чого чекати від РФ після виборів

"Путіну Донбас не потрібен": експерт пояснив, чого чекати від РФ після виборів
Джерело:  24 канал

Український дипломат та експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара вважає, що очільник Кремля Володимир Путін спробує чинити тиск на нового президента щодо конфлікту на Донбасі. Однак, судячи із заяв кандидата у президенти Володимира Зеленського, він не збирається іти на компроміс з Росією в ключових питаннях.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Не Україна розпочала війну. Тому, на жаль, ми не можемо вирішувати, коли вона припиниться. Ми лише можемо зробити так, щоб цілі Путіна не були реалізовані і не програти. І введення місії ООН на Донбас залежить винятково від Росії. Кремлю Донбас не потрібен, це інструмент впливу на Україну", – нагадує Олександр Хара.

На думку експерта, якщо ціна продовження агресії на Донбасі для Росії буде надто високою, то тоді Москва шукатиме компроміси. Хоча Кремль хоче "компромісу" тільки за рахунок українських інтересів. При цьому, вважає дипломат, зміна переговорного формату ні на що принципово не вплине.

Як повідомляв ONLINE.UА, російський опозиціонер та політичний експерт Леонід Гозман заявив, що  вторгнення на Донбас було колосальною помилкою Путіна. Тож домовитись з Росією про вихід її збройних формувань з окупованих територій Донецької і Луганської областей можливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?