Попит на шенгенські візи в Україні впав у 4 рази
Категорія
Україна
Дата публікації

Попит на шенгенські візи в Україні впав у 4 рази

Попит на шенгенські візи в Україні впав у 4 рази
Джерело:  online.ua

Протягом 2018 року в Україні в консульства держав, що входять до Шенгенської зони, за отриманням шенгенських віз зверталися 191,7 тис разів. Це майже вчетверо менше у порівнянні з кількістю звернень у 2017 році. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані громадської організації «Європа без бар’єрів», два роки тому чительність заяв на отримання «шенгену» перевищувала 720,9 тис.

Падіння попиту на візи призвело до того, що Україна стрімко опустилася в неофіційному рейтингу поданих звернень. Якщо у 2017 році за цим показником ми були на 6-му місці у світі, то у минулому році вже на 16-му.

«Це нормальний тренд в умовах безвізового режиму, оскільки шенгенські візи для більшості українських громадян вже непотрібні. Через це спостерігається різке падіння чисельності поданих заявок», – повідомила директорка ГО «Європа без бар’єрів» Ірина Сушко.

При цьому не варто забувати, що до консульств європейських держав за візами звертаються не тільки українці, але також і громадяни інших країн. Частина з них постійно чи тимчасово проживає на території України, інші приїжджають заради більш швидкого оформлення документів.

Крім разових туристичних та робочих віз помітно впала кількість заяв на отримання мультивіз. Якщо у 2017 році їх налічувалося 59,7% від загальної кількості, то минулого року лише 25,5%.

Схожа з Україною ситуація спостерігається у сусідній Грузії, де після встановлення «безвізу» кількість заявок на отримання шенгенських віз суттєво впала. Якщо у 2016 році в Тбілісі було подано понад 100 тисяч заявок, то минулого усього 2927.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?