Націоналізація Приватбанку: суд прийняв ще одне рішення на користь Коломойського
Категорія
Економіка
Дата публікації

Націоналізація Приватбанку: суд прийняв ще одне рішення на користь Коломойського

Націоналізація Приватбанку: суд прийняв ще одне рішення на користь Коломойського

Колишній співвласник Приватбанку Ігор Коломойський одержав чергову перемогу в Окружному адміністративному суді міста Києва. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національного банку України.

Згідно рішення, ухваленного 18 квітня в Окружному адмінсуді, Коломойського виключено з переліку фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з Приватбанком. Відповідний позов по справі було подано від імені офшорної фірми Triantal Investments Ltd (Кіпр), яка підконтрольна Ігорю Коломойському.

У прес-релізі НБУ повідомляється, що рішення про визначення переліку осіб, пов’язаних з Приватбанком є одним з ключових при розгляді справи щодо націоналізації цієї фінансової установи. Як зазначають у Нацбанку, вони глибоко стурбовані тим, що суд прийняв чергове рішення не на користь держави. Якщо ця постанова вступить в силу, це означатиме, що Ігор Коломойський буде звільнений від фінансових зобов’язань у справі про виведення з Приватбанку коштів на загальну суму близько 5,5 млрд доларів США. В результаті це може призвести до втрат коштів платників податків та посилить ризики для банківської та фінансової системи.

У НБУ планують найближчим подати апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва.

Нагадаємо, що вчора на засіданні РНБО голова НБУ Яків Смолій заявив, що його установа робитиме все можливе, щоб не допустити паніки на валютному ринку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?