"НАТО все демонізує": Росія накинулася на Альянс з нахабними звинуваченнями
Категорія
Світ
Дата публікації

"НАТО все демонізує": Росія накинулася на Альянс з нахабними звинуваченнями

"НАТО все демонізує": Росія накинулася на Альянс з нахабними звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Російська влада стверджує, що НАТО "демонізує військову активність" Росії у Чорному морі і насправді "там нічого не змінилося". З такою нахабною заявою виступив заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Як 200 років стояв там Чорноморський флот, так і стояв, в тому числі і в період, коли Крим був українським. Флот - це не тільки кораблі, надводні та підводні, це і морська піхота, і берегова оборона, і дуже сильний повітряний компонент. У цьому сенсі якість нашої військової присутності в Чорному морі ніяк не змінилася", - сказав Грушко.

За його словами, найбільш серйозною проблемою з точки зору безпеки РФ вважає "спроби неприбрежних країн активізувати свою присутність".

"Ми фіксуємо збільшення кількості польотів розвідувальних операцій, спостерігаємо зростання повітряної активності в цьому регіоні. На все це ми будемо реагувати згідно з нашими уявленнями про те, що потрібно зробити для того, аби надійно забезпечити наші інтереси оборони і безпеки", - додав заступник глави МЗС РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, постпред США при НАТО  Кей Бейлі Гатчісон заявила, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО в Вашингтоні розглянуть пакет військових заходів реагування на агресію Росії,  який гарантуватиме безпеку для проходу українських суден через Керченську протоку та в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?