Вибори 2019: у ЦВК розповіли, як проголосувати після 20:00
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибори 2019: у ЦВК розповіли, як проголосувати після 20:00

Вибори 2019: у ЦВК розповіли, як проголосувати після 20:00
Джерело:  online.ua

Голова Центральної виборчої комісії пояснила, як виборці зможуть проголосувати після 20:00. Про це Тетяна Сліпачук повідомила на своїй Facebook-сторінці, інформує ONLINE.UA.

За словами голови ЦВК, виборці матимуть можливість проголосувати у неділю, 21 квітня, з 8:00 до 20:00. Це гарантовано всім громадянам згідно статті 75 Закону «Про вибори президента України». Якщо ж людина опинилася в ситуації, коли вона не змогла віддати свій голос до 20:00, але встигла зайти у приміщення виборчої дільниці, то їй гарантується право завершити процедуру. На практиці це означає, що будь-який громадянин, який встиг зайти до приміщення, де проходить голосування, зможе у законній спосіб отримати виборчий бюлетень та поставити позначку навпроти імені свого кандидата.

Втім, як зауважує голова Центральної виборчої комісії, громадяни не повинні зловживати цим правом. Згідно офіційної процедури, голова дільничної комісії зобов'язаний оголосити про завершення голосування за 5 хвилин до 20:00. У цей час один із членів комісії має підійти до входу приміщення, де знаходиться ДВК, та запросити зайти всіх виборців, що знаходяться на вулиці, зайти та проголосувати. Після того двері ДВК мають бути зачинені.

Знаходитися у закритому приміщенні дільничної виборчої комісії громадяни, які не є членами ДВК чи спостерігачами, можуть лише протягом часу, що необхідний для голосування. Потім вони мають залишити ДВК.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?