У «день тиші» поліція зафіксувала десятки порушень виборчого законодавства
Категорія
Події
Дата публікації

У «день тиші» поліція зафіксувала десятки порушень виборчого законодавства

У «день тиші» поліція зафіксувала десятки порушень виборчого законодавства
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Останній день напередодні виборів традиційно вважається «днем тиші». Однак, незважаючи на те, що сьогодні будь-яка агітація на користь того чи іншого кандидата суперечить законодавству, поліція зафіксувала десятки порушень, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами заступника голови Національної поліції України Олександра Фацевича, станом на 18:00 20 квітня правоохоронцям стало відомо про 201 порушення виборчого законодавства. Лідерами антирейтингу залишаються Дніпропетровська (25 заяв та повідомлень), Полтавська (16), Донецька (15), Одеська (14) області, а також Київ (36).

Більшість порушень (139) пов’язані з незаконною агітацією – розміщенням передвиборчих плакатів та білбордів. Крім цього, органами поліції прийнято дві заяви про підкуп виборців. Складено 5 адміністративних протоколів.

У Рівненський області у поліцію надійшло повідомлення про лист з погрозами на адресу голови дільничної виборчої комісії.

Усього з початку виборчої кампанії працівниками Національної поліції було зареєстровано 9,5 тисяч заяв і повідомлень, пов’язаних з виборами. За вказаними фактами було відкрито 391 провадження та оформлено 818 адмінпротоколів.

Нагадаємо, що завтра, у неділю, виборчі дільниці будуть відкриті для голосування з 8:00 до 20:00.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?