МЗС Польщі пропонує скасувати роумінг для українців
Категорія
Світ
Дата публікації

МЗС Польщі пропонує скасувати роумінг для українців

МЗС Польщі пропонує скасувати роумінг для українців
Джерело:  Укрінформ

Зовнішньополітичне відомство Польщі висловило пропозицію скасувати роумінг для українців та громадян інших країн, що входять до складу «Східного партнерства». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

З ініціативою скасування плати за дзвінки в роумінгу виступив заступник голови МЗС Польщі зі східних питань Марцін Пшидач. За його словами, подібна міра зблизить правові системи країн-партнерів до загальноєвропейських стандартів. Крім того, це підвищить статус проекту «Східне партнерство».

В інтерв’ю місцевій агенції PAP Марцін Пшидач запропонував не обмежуватися лише роумінгом. Польський дипломат звернув увагу також і на необхідність збільшення інвестицій в інфраструктурні проекти країн-партнерів.

Щодо пріоритетів у стосунках з Україною, Пшидач заявив, що завдання Польщі в цьому питанні полягає у подальшій підтримці проєвропейського та проатлантичного курсу Києва. Для польської сторони важливо також налагодити конструктивний діалог в розв’язанні історичних проблем між двома народами. Передусім, треба домогтися скасування з боку української влади заборону на археологічні та медично-правові дослідження польських поховань.

Нагадаємо, що в програму «Східного партнерства», крім України, входять Білорусь, Грузія, Вірменія, Азербайджан та Молдова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?