В Німеччині назвали головну загрозу для Європи
Категорія
Україна
Дата публікації

В Німеччині назвали головну загрозу для Європи

В Німеччині назвали головну загрозу для Європи
Джерело:  online.ua

В Німеччині вважають, що РФ стала головною загрозою для миру в Європі. Так, генеральний інспектор бундесверу Еберхард Цорн перерахував факти, що вказують на небезпеку Росії для всіх членів ЄС і не тільки.

Про це він розказав виданням медіагрупи Redaktionsnetzwerk Deutschland, передає ONLINE.UA.

"Факти говорять самі за себе", - сказав Цорн, згадавши як приклад анексію Росією українського півострова Крим, конфлікт на сході України і гібридну війну, отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки в британському Солсбері, а також порушення Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Якщо договір припинить свою дію, світу буде потрібно нова угода, націлена на роззброєння, вважає генеральний інспектор бундесверу. На думку Цорна, до подібної угоди необхідно залучити не тільки Росію і Сполучені Штати, а й Китай.

Також нещодавно посол ФРН в Україні Ернст Райхель заявив, що Німеччина виступає за збереження членства Росії у Раді Європи, але "не будь-якою ціною".

"Так, ми хочемо, щоби Росія залишилася в Раді Європи — але не за будь-яку ціну. Не за рахунок наших цінностей. Не приховуватиму, зараз в РЄ точаться дискусії, що робити з Росією. Саме тому її позбавили права голосу в ПАРЄ, і я не бачу шансу, що це рішення буде переглянуте в найближчому майбутньому", — зауважив посол.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  ПАРЄ не піддалася на шантаж Росії, де загрожують відмовитися від членства в РЄ, якщо російській делегації не повернуть право голосу в Парламентській асамблеї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?