У Чорне море терміново увійшов британський розвідувальний корабель
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чорне море терміново увійшов британський розвідувальний корабель

У Чорне море терміново увійшов британський розвідувальний корабель
Джерело:  online.ua

20 квітня в акваторію Чорного моря увійшов розвідувальний корабель HMS Echo ВМС Великобританії. Варто нагадати, що він вже заходив в Чорне море у грудні минулого року, передає ONLINE.UA з посиланням на BlackSeaNews.

Зазначається, що дане судно призначене для проведення розвідувальних операцій на підтримку підводних човнів або десантних кораблів і здатне передавати дані в режимі реального часу.

"Корабель оснащений трьома шестиствольними 7,62-міліметровими кулеметами M134 Minigun, двома 20-міліметровими зенітними скорострільними гарматами Oerlikon і чотирма великокаліберними кулеметами", - сказано в повідомленні.

Ще восени 2018 року міністр оборони Великобританії Гевін Вільямс заявив, що HMS Echo працюватиме в Чорному морі упродовж 2019 року для забезпечення свободи судноплавства та підтримки України.

Варто зазначити, що 14 квітня з метою посилення безпеки в акваторію Чорного моря увійшов ракетний есмінець Військово-морських сил США.  Російські кораблі одразу взяли його на супровід.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Україна отримає 50 мільйонів євро від Євросоюзу, які підуть на підтримку Маріуполя, Бердянська та інших міст на Азовському узбережжі, які страждають в результаті російської агресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?