Другий тур виборів в Україні: коли, де і як голосувати
Категорія
Україна
Дата публікації

Другий тур виборів в Україні: коли, де і як голосувати

Другий тур виборів в Україні: коли, де і як голосувати
Джерело:  Укрінформ

Сьогодні, 21 квітня, в Україні почалося повторне голосування на виборах президента. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ, виборчі дільниці будуть відкриті з 8:00 до 20:00. На закордонних виборчих дільницях голосування проводитиметься за місцевим часом.

До бюлетенів другого туру включено двох кандидатів: шоумена Володимира Зеленського та діючого главу держави Петра Порошенка.

По всій країні, крім тимчасово окупованих територій, утворено 199 виборчих округів. До них додано один закордонний виборчий округ. Підрахунок голосів проводитиметься на близько 30 тисячах дільниць в Україні та на 101 виборчій дільниці за кордоном.

За даними ЦВК, орієнтовна кількість виборців, внесених до списків, сягає 29 млн громадян.

До часу, який встановлено законодавством про вибори президента, правом тимчасово змінити місце голосування скористалися 325 604 громадян України.

За ходом процесу виборів та підрахунку голосів будуть спостерігатимуть представники 139 громадських організацій. Враховуючи представників обох кандидатів, ЦВК зареєструвала 2700 офіційних спостерігачів, в тому числі громадян 21 іноземної держави.

Безпеку під час голосування забезпечують понад 130 тисяч правоохоронців. Загальний кошторис президентських виборів становить 2,3 млрд грн.

Якщо процедура народного волевиявлення та підрахунку голосів пройде без суттєвих порушень, Центральна виборча комісія оголосить результати не пізніше ніж за 10 днів з дня голосування. Новообраний президент вступає на посаду в строк до 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.

Нагадуємо, що за даними ONLINE.UA, у «день тиші» поліція зафіксувала десятки порушень виборчого законодавства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?