Щось пішло не так: Зеленський проголосував із порушенням закону
Категорія
Політика
Дата публікації

Щось пішло не так: Зеленський проголосував із порушенням закону

Щось пішло не так: Зеленський проголосував із порушенням закону
Джерело:  ТСН

Український шоумен та кандидат у президенти Володимир Зеленський на виборчій дільниці показав заповнений бюлетень, що, як відомо, є порушенням закону, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

Вийшовши з кабіни для голосування, Зеленський показав на камери бюлетень із хрестиком навпроти свого імені. Відповідно до ст.7 закону "Про вибори президента України" голосування на виборах президента є таємним.

"Фотографування, відеофіксація будь-яким способом результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення в приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування", - сказано в законі.

Нагадаємо, що 31 березня, під час першого туру виборів президента, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко показав на камери бюлетень зі своїм голосом. Арсен Аваков заявив, що Ляшку потрібно призначити штраф за публічну демонстрацію бюлетеня після голосування на виборчій дільниці. Зрештою, депутату виписали адміністративний протокол. У МВС та ЦВК неодноразово закликали не фотографувати бюлетені.

Як повідомляв ONLINE.UA, чинний український глава і кандидат у президенти Петро Порошенко проголосував під час проведення другого туру виборів та закликав українців голосувати з розумом, щоб зберегти країну і національну стратегію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?