Папа Римський не забув про Україну у промові на Великдень: деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський не забув про Україну у промові на Великдень: деталі

Папа Римський не забув про Україну у промові на Великдень: деталі
Джерело:  online.ua

21 квітня Папа Римський Франциск у своїй традиційній Великодній промові згадав про Україну. Понтифік виступив на площі Святого Петра у Ватикані, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Нехай Великдень принесе розраду для мешканців Східної України, які страждають від конфлікту, який триває. Нехай Господь заохотить ініціативи гуманітарної допомоги і ті, що спрямовані на досягнення довготривалого миру", – сказав Франциск у своєму пасхальному зверненні Urbi et orbi ("Місту і світу").

Окрім того, в ході виступу понтифік згадав інші конфлікти, які відбуваються в світі, зокрема в Сирії, Судані, Ємені та інших країнах. Франциск засудив теракти на Шрі-Ланці, які сталися у Великдень під час святкових богослужінь у кількох церквах. Тисячі людей зібралися на площі, щоб послухати цю промову - віряни приїхали до Ватикану з різних країн світу. Виступ Папи транслювали у прямому ефірі для мільйонів телеглядачів з усього світу.

Зазначимо, 21 квітня свято Воскресіння Христового відзначають римо-католицька церква і більшість протестантів, що живуть за григоріанським календарем. А християни в цей день за юліанським календарем відзначають одне з 12 головних свят – Вербну Неділю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 25 грудня 2018 року Папа Римський Франциск виступив з традиційним різдвяним посланням. У своєму привітанні він попросив миру для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?