Трамп та Макрон подзвонили Зеленському: про що говорили
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп та Макрон подзвонили Зеленському: про що говорили

Трамп та Макрон подзвонили Зеленському: про що говорили

Переможцю українських президентських виборів Володимиру Зеленському зателефонував американський лідер Дональд Трамп, передає ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами джерел ЗМІ, телефонна розмова відбулася за ініціативою американської сторони.

Очільник Білого дому в телефонній розмові з Володимиром Зеленським пообіцяв, що США і надалі підтримуватимуть зусилля України щодо відновлення територіальної цілісності. Деталі розмови розповів спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

"Президент Трамп подзвонив привітати Володимира Зеленського з перемогою на виборах, а український народ - з мирними і демократичними виборами. Ми будемо і надалі підтримувати зусилля України щодо відновлення її територіальної цілісності і протидії російській агресії", - написав Волкер на своїй сторінці у Twitter.

Також переможець президентських виборів в Україні повідомив про свою телефонну розмову із ще одним закордонним лідером. На офіційній фейсбук-сторінці політика повідомляється про його телефонні переговори із Еммануелем Макроном. Зеленський заявив, що Макрон привітав його із перемогою на виборах.

"Моя найщиріша подяка президенту Французької республіки Еммануелю Макрону за його привітання та підтримку", - написав Зеленський французькою та у коротшому варіанті – українською.

 Зеленський розповів, що продовжить Мінський процес та роботу у Нормандському форматі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Зеленський розповів, як планує будувати стосунки з РФ. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?