На українських дорогах почнуть тестувати зв'язок 5G
Категорія
Технології
Дата публікації

На українських дорогах почнуть тестувати зв'язок 5G

На українських дорогах почнуть тестувати зв'язок 5G
Джерело:  online.ua

Україна увійшла в десятку країн світу, які тестуватимуть зв’язок 5G. Цю інформацію оприлюднено на брифінгу в Мінінфраструктури, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт міністерства.

За словами голови відомства Володимира Омеляна, на нещодавній зустрічі у Берліні між представниками уряду України та компанією NOKIA досягнуто домовленість про початок реалізації пілотного проекту «Інтернет речей на дорогах на базі технології 5G».

У рамках проекту компанія NOKIA почне тестування технології зв’язку п’ятого покоління на окремій ділянці дороги поблизу Києва (21-й км Дніпровського шосе). Роботи почнуться протягом найближчих місяців, у другій половині 2019 року.

Присутній на брифінгу в Міністерстві інфраструктури Жан-Ерік де Загон – Голова представництва Європейського інвестиційного банку, заявив, що його банк інвестує у розвиток 5G до 1 млрд євро. Частина цієї суми буде виділено на Україну.

Передбачається, що після успішного тестування зв’язку п’ятого покоління на українських дорогах провідні компанії, які працюють на ринку мобільного зв’язку, отримають від держави ліцензії на повноцінне впровадження 5G по всій країні.

Нагадаємо, що за даними ONLINE.UA соціальна мережа Facebook планує здійснити редизайн свого мобільного додатку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?