У Порошенка пояснили, чому він програв вибори
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка пояснили, чому він програв вибори

У Порошенка пояснили, чому він програв вибори
Джерело:  rbc.ua

Заступник голови фракції БПП Сергій Березенко звинувачує у програші Петра Порошенка низку об’ективних факторів та помилок, які було допущено під час розробки стратегії передвиборчої кампанії. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «РБК-Україна», про це він заявив на короткому брифінгу, присвяченому результатам другого туру.

Одна з основних помилок, на думку Березенка, полягала в тому, що було покладено надто великі надії на високу явку виборців Західної України. Статистика другого туру довела, що сподівання на те, що багато заробітчан ближче до Великодня приїдуть назад в Україну та проголосують, були хибні. Навпаки, день виборів довів, що найбільший рівень активізації виборців був на Півдні та Сході України, але аж ніяк не на Заході.

Ще одну причину програшу Порошенка слід шукати в суперечливому ефекті від дебатів на стадіоні НСК «Олімпійський».

«Дебати зіграли не на нашу користь», – вважають у штабі Порошенка.

На думку Ніни Южаніної, довіреної особи поки що діючого президента, «люди легковажно відносяться до тих жертв, які були в України». Її підтримує віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе. За переконанням останньої, суспільство не відчуває тієї загрози, яка виходить з Кремля. Незважаючи на те, що війна на Донбасі продовжується, більшість населення її не відчувають.

У штабі Порошенка впевнені, що він очолить партійний список на найближчих парламентських виборах. Але яку назву носитиме ця партія, поки що невідомо. Це може бути «Блок Петра Порошенка – Солідарність» чи просто «Солідарність».

Нагадаємо, що відомий економіст та політолог Сергій Фурса окреслив список найбільших викликів, які чекають на нового президента Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?