Аналітики Morgan Stanley спрогнозували курс гривні до кінця 2019 року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики Morgan Stanley спрогнозували курс гривні до кінця 2019 року

Аналітики Morgan Stanley спрогнозували курс гривні до кінця 2019 року
Джерело:  ua.interfax.com.ua

В американському банку Morgan Stanley випустили прогноз курсу гривні до долара США до кінця поточного року. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», очікується, що до завершення 2019 року вартість української валюти може знизитись на рівень 30,5 грн за 1 долар. До кінця 2020 року курс може досягти позначки 31,5 грн.

Темпи зростання ВВП України в 2019 році знизяться до 2,7%, а у 2020 році – до 2,6%. У минулому році цей показник становив 3,3%. Це були найвищі темпи розвитку з 2011 року.

Причини незначного уповільнення росту ВВП, на думку аналітиків Morgan Stanley, полягають у політичній та макроекономічній невизначеності, яка, в свою чергу, впливає на інвестиційну привабливість України. Негативними факторами також є зростання тарифів на газ та висока інфляція, яка пригнічує купівельну спроможність населення.

На переконання американських експертів, для довгострокової перспективи розвитку України ключове питання має зниження корупції, яка відлякує іноземних інвесторів та пришвидшення інших реформ.

У Morgan Stanley очікують, що до кінця 2019 року рівень інфляції в Україні знизиться до 7%, а облікова ставка НБУ – до 16%. До кінця 2020 року ці показники мають зменшитися до 6,7% та, відповідно, 14%.

Аналітики банку наголошують, що для України важливо продовжувати співпрацю з МВФ. У випадку «паузи» макроекономічні показники можуть погіршитися.

Нагадаємо, що за інформацією ONLINE.UA Україна увійшла в десятку країн світу, які тестуватимуть зв’язок 5G.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?