У Верховній Раді почали збирати підписи за відставку Парубія
Категорія
Політика
Дата публікації

У Верховній Раді почали збирати підписи за відставку Парубія

У Верховній Раді почали збирати підписи за відставку Парубія
Джерело:  online.ua

Народний депутат від партії «Відродження» Валерій Писаренко оголосив про початок збору підписів за відставку спікера Верховної Ради Андрія Парубія. Про це Писаренко написав на своїй Facebook-сторінці, інформує ONLINE.UA.

Коментар депутата з цього приводу виглядає наступним чином:

«Дорогі друзі, сьогодні в парламенті починаємо збір підписів для зняття з посади Голови Верховної Ради. Вважаю, що настав час завершити епоху беззаконня, несправедливості і безкарності», – пише Писаренко.

Пояснюючи мотиви своєї ініціативи, депутат не забув нагадати, що вона не пов’язана з роботою у команді Зеленського. «Просто прийшов час», – додає Валерій Писаренко.

На сайті Верховної Ради повідомляється, що апарат ВР, керуючись ч.1 та п.2 ч.2 ст.76 Регламенту, видав депутату офіційні підписні листи для збору підписів парламентаріїв.

Для того, щоб ініціатива Писаренка була розглянута в стінах Верховної Ради, йому треба зібрати 150 підписів депутатів. Для відставки голови парламенту достатньо простої більшості – 226 депутатів.

Вважається, що Валерій Писаренко тісно пов’язаний з колишнім заступником голови Адміністрації президента Януковича Андрієм Портновим. Вперше вони стали депутатами Ради, пройшовши за списком «Батьківщини» у 2007 році. Згодом вони перейшли до лав «регіоналів». Писаренко був одним із тих, хто голосував за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року.

Нагадаємо, що відомий юрист та депутат Леонід Ємець обґрунтував, чому підстави для розпуску завершуються 27 квітня, а не 27 травня, як більшість вважає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?