"Це чудово!: в США похвалили ідею Зеленського щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це чудово!: в США похвалили ідею Зеленського щодо Донбасу

"Це чудово!: в США похвалили ідею Зеленського щодо Донбасу

Екс-помічник держсекретаря США та аналітик Інституту Маккейна Дейвід Креймер заявив, що ідея переможця президентських виборів Володимира Зеленського щодо перезавантаження мінського процесу є чудовою. Експерт також підкреслив, що шлях до встановлення миру в Україні залежить від посилення міжнародного тиску на Росію.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

На думку американського аналітика, "становище зайшло в глухий кут", тому оновлення мінських домовленостей є слушною ідеєю.

"Якщо в пана Зеленського є ідеї, як це зрушити з місця, – це чудово. Я особисто не певен, що мінський процес – це вірний шлях. Але це єдиний процес, який існує, і він не включає Сполучені Штати", - каже Креймер.

Експерт додав, що не певен щодо приєднання до цього процесу США, адже "росіяни на це не погодяться".

"У США є чудовий переговорник – Курт Волкер, спеціальний посланець Державного департаменту. Це ситуація, коли є очевидними винуватець і жертва. Винуватець – це путінська Росія, а жертва – Україна. Росія вторглася в Україну, а не навпаки. Тому треба посилити міжнародний тиск на Кремль, щоб Росія поважала територіальну цілісність і суверенітет України", – додав він.

Креймер вважає, що Путін не змінить своєї політики, доки не буде більшого міжнародного тиску і додаткових санкцій із боку США, Канади, ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше чинний український глава Петро Порошенко заявив, що дебати на стадіоні "Олімпійський" мали "жахливу частину", коли шоумен Володимир Зеленський назвав бойовиків ОРДЛО "повстанцями".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?