У Росії випустять монету на честь перемоги Зеленського
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії випустять монету на честь перемоги Зеленського

У Росії випустять монету на честь перемоги Зеленського
Джерело:  online.ua

У Росії випустять срібну монету із зображенням Володимира Зеленського. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «РИА Новости», монета буде відчеканена до інавгурації нового українського президента.

Представники російської компанії «Арт-Грані» заявили, що кількість монет у серії під назвою «Слуга народу» буде обмеженою. Вага однієї монети становитиме 1 кг. За задумом автора ідеї, вона має «стати символом надії на поліпшення відносин Росії і України».

На аверсі монети зображено Володимира Зеленського в обрамленні написів «Слуга народу» та «Володимир Зеленський». Реверс вироба прикрашає герб України, дата перемоги на виборах і напис «Президент України». Серія буде лімітована лише 25 екземплярами.

«У нашій компанії існує традиція – увічнювати в металі важливі події та видатних людей історії та сучасності. Кілька років тому ми запустили проект під назвою «Світові лідери», присвячений главам держав. У послужному списку компанії «Арт-Грані» – монета з барельєфом Володимира Путіна; вироби, присвячені президентам Казахстану, Азербайджану, Білорусі та інших республік. Окремі монети були відчеканені на честь інавгурації президента США Дональда Трампа у 2017 роц», – розповів директор компанії Володимир Васюхін.

Нагадаємо, що за інформацією ONLINE.UA Зеленського запросили з офіційним візитом у штаб-квартиру НАТО, а також до Німеччини на запрошення Ангели Меркель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?