Травневі свята в Києві: топ-5 місць, де дозволено смажити шашлик
Категорія
Культура
Дата публікації

Травневі свята в Києві: топ-5 місць, де дозволено смажити шашлик

Травневі свята в Києві: топ-5 місць, де дозволено смажити шашлик
Джерело:  online.ua

Травневі свята в 2019 році співпадають з пасхальними вихідними, і за п'ять днів у багатьох з'явиться бажання відправиться в мальовничий куточок Києва, усамітнитися там від міського шуму і посмажити шашлик. Як відомо, в столиці за самовільне розпалювання багаття передбачений штраф від 340 до 1360 гривень, тому до вибору місця для відпочинку краще підійти з відповідальністю.

У Києві абсолютно законно можна посмажити шашлик в 38 рекреаційних зонах, які розташовуються на окраїнах міста. З повним списком дозволених місць можна ознайомитися за посиланням. ONLINE.UA зібрав кращі локації, де можна не тільки поласувати смаженим на мангалі м'ясом, а й помилуватися мальовничою природою.

Зона відпочинку Нивки

Зона відпочинку Нивки знаходиться на виїзді з Києва з правого боку Брест-Литовського шосе. Тут є багато альтанок, які можна орендувати, і спеціальні місця для смаження шашлику. Але бувалі радять брати свій мангал, щоб не довелося довго чекати на заповітну страву. У зоні відпочинку Нивки в основному сосновий ліс, поруч розташоване невелике озеро, біля якого приємно відпочивати всією сім'єю. Для любителів риболовлі є спеціально обладнані місця.

Дістатися до Зони відпочинку Нивки можна по Житомирському шосе. Для тих, хто їде на громадському транспорті, потрібна зупинка радгосп Нивки.

Конча-Заспа

Конча-Заспа знаходиться в Голосіївському районі Києва. Тут ліси і парки розташувалися уздовж правого берега Дніпра. В районі Конча-Заспи ви знайдете кілька зон відпочинку: Березовий гай, Лісовий колодязь, Сосновий бор, Ласкаво просимо, Затишок, Привітна і Конча-Заспа. Тут відпочиваючих порадують зручні майданчики для приготування шашликів, на яких є місця для розпалювання багать, а також лавки, столи і баки для сміття. Крім того, вас чекає мальовничий вид на Дніпро.

Дістатися до Конча-Заспи можна по столичному шосе власним транспортом, або громадським від метро Видубичі.

Зона відпочинку Виноградар

Для мешканців житлового масиву Виноградар однойменна зона відпочинку є улюбленим місцем для прогулянок і вилазок з друзями, адже знаходиться найближче до багатоквартирних будинків. Тут на вас чекає густий ліс, обладнані місця для відпочинку та приготування шашлику. Для відвідувачів з дітьми є багато плюсів: дитячий майданчик, мотузковий парк на деревах та батути. Але будьте готові до того, що на свята в зоні відпочинку Виноградар буде дуже багато відпочиваючих через пішу доступність до житлового масиву.

Дістатися до перетину вулиці Косенко, проспектів Гонгадзе і Свободи на тролейбусах №24, 25 і 26 або на маршрутках № 26, № 437 від станції метро Нивки, № 25 від станції метро Петрівка, № 24 - від станції Мінська.

Зона відпочинку Берізка

Розташувалася зона відпочинку Берізка на лівому березі Києва на вулиці Братиславській. Відпочиваючих вона вражає неймовірно красивим березовим гаєм, оточеним сосновим лісом. Парк обладнаний дерев'яними навісами зі столами і лавками, столиками-пеньками, сміттєвими урнами. Приємним бонусом стане наявність парковки. Тут немає спеціально обладнаних місць для приготування шашлику, тому мангал краще взяти з собою.

Доїхати можна від ст. м. Чернігівська на 416 або 6 автобусі до зупинки Крайня.

Зона відпочинку Хутір

Біля станції метро Червоний хутір в Дарницькому районі столиці влітку 2018 року з'явилася нова зона відпочинку Хутір. Комунальники облаштували тут місця для розведення багаття, встановили лавки, накриття від дощу, сміттєві урни і інші лісові меблі. В цілому тут зробили 14 зон відпочинку, де можна безпечно і з комфортом відпочити з сім'єю і друзями.

Дістатися до зони відпочинку досить просто, потрібно лише доїхати до метро Червоний Хутір.

Пам'ятайте, що розведення багаття у невстановлених місцях можуть призвести не тільки до штрафу, а й до масштабної лісової пожежі.

Раніше ONLINE.UA розповідав, як з користю провести тривалі вихідні на Великдень 2019.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?