Кандидат на посаду міністра оборони України розповів, що хоче змінити
Категорія
Україна
Дата публікації

Кандидат на посаду міністра оборони України розповів, що хоче змінити

Кандидат на посаду міністра оборони України розповів, що хоче змінити
Джерело:  online.ua

Один з ймовірних кандидатів на посаду майбутнього глави Міноборони України – Іван Апаршин розповів, що саме він планує змінити у військовому відомстві. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал ZIK, перше, чим хотів би зайнятися Апаршин – це зміна системи планування та управління в оборонному відомстві.

«Чи готовий я сьогодні до виконання обов’язків міністра оборони? – Готовий. Не тому, що я такий розумний. Просто я пройшов той шлях, який дає мені підстави говорити, що я на сьогодні чітко розумію, як функціонує Міністерство оборони, як центральний орган виконавчої влади, який формулює та реалізує політику в сфері оборони» – запевняє Апаршин.

За словами кандидата на посаду міністра, щоб виграти війну проти Росії на Донбасі, «треба змінити інструмент», який допоможе цей конфлікт або завершити, або мінімізувати його негативні наслідки.

Щодо зміни системи планування та управління в Міноборони, то тут Іван Апаршин заявив, що нині головний недолік у тому, що нинішня система не передбачає розділення функцій апарату міністерства на сферу управління, підготовки та використання збройних сил.

«У нас сьогодні вся система на всіх етапах єдина, відповідальності – нуль, залучення – нуль», – заявив Апаршин.

Можливе призначення Івана Апаршина на посаду міністра оборони було гостро розкритиковане представниками команди Порошенка. Основне звинувачення, яке закидають кандидату на роль керівника збройними силами – минулий досвід роботи під керівництвом Анатолія Гриценка. Противники Апаршина звинувачують його в тому, що на посаді директора військової політики та стратегічного планування Міноборони він зруйнував боєздатність української армії. Внаслідок цього збройні сили були не готові протистояти російській агресії у 2014 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?