Штаб Зеленського закликає посилити санкції проти Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Штаб Зеленського закликає посилити санкції проти Росії

Штаб Зеленського закликає посилити санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

У штабі новообраного президента України різко засудили указ Володимира Путіна про спрощення видачі російського громадянства жителям окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook команди Зеленського, видача цього указу підтверджує відповідальність Росії як держави-окупанта.

«Ці дії є ще одним наочним підтвердженням для світової спільноти справжню роль Росії, як держави-агресора, яке веде проти України війну. На жаль, цей указ не наближає нас до вирішення основного завдання – припинення вогню», – йдеться в заяві.

Команда Зеленського наголошує, що українська влада буде робити все для захисту своїх громадян, які вимушені перебувати на окупованих територіях, і готові надавати їм необхідну допомогу. Для цього Україна розраховує на підтримку міжнародної спільноти, закликаючи до посилення дипломатичного та санкцій тиску на Москву.

Нагадаємо, що сьогодні Володимир Путін підписав указ про встановлення спрощеної процедури отримання російського громадянства жителями ОРДЛО. В ньому передбачається скорочення терміну розгляду заяв на видачу паспортів РФ до 90 днів. Крім цього, від жителів окупованих територій України не вимагатимуть п’ятирічного терміну проживання в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?