У людей почала з'являтися нова кістка, яка зникла через еволюцію
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У людей почала з'являтися нова кістка, яка зникла через еволюцію

У людей почала з'являтися нова кістка, яка зникла через еволюцію
Джерело:  online.ua

Вчені Імперського коледжу Лондона проаналізували 21 676 випадків, пов'язаних з колінними суглобами за останні 100 років і прийшли до висновку, що у людей поступово з'являється фабела – сезамовидна кістка, яка розташована в сухожиллях з заднього боку коліна, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

За словами дослідників, ця кістка була втрачена через еволюцію. Також вдалося з'ясувати, що частота виникнення фабели за цей період збільшилася в три рази.

"Наразі вчені не можуть дати однозначну відповідь про функції цієї кістки, тому що до цього її вивченням ніхто не займався. Можливо, фабела має зменшити тертя в сухожиллях, перенаправивши м'язові сили. Але вона також може викликати біль і заважати при операціях на коліні", - сказано в повідомленні..

За попередніми даними, поява фабели може бути повязана з харчуванням.Сьогодні люди почали їсти краще, ніж будь-коли і, відповідно, стали вищими і важчими. У зв'язку з цим стали розвиватися довші гомілки і великі литкові м'язи, що підвищило тиск на коліно.

Сьогодні дослідники з'ясовують, як поява фабели залежить від статі і генетики. Результати роботи вчених можуть вплинути на методику лікування пацієнтів з болем у коліні.

Як повідомляв ONLINE.UA, дослідники США встановили, що в останні роки привабливими стали вважатися підтягнуті жінки з рельєфним тілом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?