НАБУ відкрило кримінальне провадження проти компанії Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

НАБУ відкрило кримінальне провадження проти компанії Зеленського

НАБУ відкрило кримінальне провадження проти компанії Зеленського
Джерело:  ua.interfax.com.ua

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) заявили про відкриття кримінального провадження за фактом можливої розтрати коштів Держкіно, які було виділено на створення фільму «Я, ти, він, вона». Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», у цьому фільму одну з головних ролей зіграв Володимир Зеленський.

За словами засновника громадської організації «Союз добровольців» Максима Мазурка, незважаючи на наявність поданої до НАБУ заяви про вірогідність скоєння посадовими особами ТОВ «Кіноквартал» розтрати або привласнення державних коштів (ч.5 ст.191 УК), у антикорупційному відомстві не поспішали відкривати провадження. Воно було відкрито лише після того, як Солом’янський районний суд міста Києва видав ухвалу із відповідним зобов’язанням до НАБУ.

Позивач звинувачує Зеленського в тому, что він, як одноосібний власник ТОВ «Кіноквартал», не виконав умови договору з Держкіно. Згідно цього документу, держава погодилася частково (49%) профінансувати створення фільму «Я, ти, він, вона» за умови, що фільм буде знято українською мовою. Натомість компанія ТОВ «Кіноквартал» у грудні 2018 року випустила стрічку російською мовою і лише потім дублювала її українською.

Директор НАБУ Артем Ситник підтвердив відкриття кримінального провадження за цим фактом, але відмовився розповісти подробиці. «Розслідування триває», – додав голова НАБУ.

Нагадаємо, що компанія «Квартал 95» оголосила, що знайшла заміну Володимиру Зеленському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?