"Паспортний указ" Путіна: РБ ООН терміново збирається на засідання
Категорія
Світ
Дата публікації

"Паспортний указ" Путіна: РБ ООН терміново збирається на засідання

"Паспортний указ" Путіна: РБ ООН терміново збирається на засідання
Джерело:  Укрінформ

25 квітня Рада Безпеки ООН терміново збирається на засідання, щоб обговорити указ президента РФ Володимира Путіна про спрощений порядок отримання російського громадянства жителям ОРДЛО. Про це повідомив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінфор м".

"Засідання Радбезу ООН скликане на вимогу України та відбудеться у четвер о 15:00 за Нью-Йорком", - повідомив Ніколенко.

За словами українського дипломата, рішення РФ порушує Статут ООН, резолюцію РБ 2202 (2015) про схвалення Комплексу заходів із імплементації Мінських домовленостей, за яку голосувала й Росія, та власне самі домовленості.

"Ми вдячні делегації Німеччини, яка нині головує у Раді Безпеки, та іншим партнерам України за оперативну реакцію на наш запит", - додав він.

Варто зазначити, що за київським часом, засідання почнеться о 22:00.

Як зазначається, спрощений порядок отримання громадянства дозволить отримати російський паспорт без проживання в Росії протягом 5 років після отримання посвідки на проживання, підтвердження наявності коштів для існування, підтвердження володіння російською мовою і відмови від громадянства іноземної держави.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  в Кремлі розповіли, від кого конкретно залежить рішення Путіна щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?