Надійшли хороші новини з НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Надійшли хороші новини з НАТО

Надійшли хороші новини з НАТО
Джерело:  online.ua

Країни-члени НАТО ухвалили рішення збільшити власні внески до низки трастових фондів, щоб підтримати Україну. Про це повідомив керівник проектів трастових фондів НАТО Фредерік Пежо під час зустрічі з віце-прем`єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, передає ONLINE.UA з посиланням на "Урядовий портал".

Зазначається, що мова йде про трастові фонди із роззброєння, захоронення радіоактивних відходів та медичної реабілітації військовослужбовців, поранених в АТО.

"НАТО й надалі підтримуватиме Україну на її шляху до євроатлантичної інтеграції, збільшуючи фінансові внески до цільових фондів", - заявив Фредерік Пежо, додавши, що роботу трастового фонду з медичної реабілітації військовослужбовців буде продовжено до 2021 року та буде виділено кошти на реалізацію низки проектів.

Окрім того, сторони детально обговорили організацію візиту до Києва генерального менеджера агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA), який планується у травні цього року.

 "Також представники NSPA планують передати Реабілітаційному центру для військовослужбовців на спортивно-навчальній базі Міноборони "Тисовець" спеціальний автобус, обладнаний для комфортного транспортування поранених бійців, а також медичне обладнання для військового шпиталю в місті Ірпінь", - додав Фредерік Пежо.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс  Столтенберг провів телефонну розмову з новообраним президентом України Володимиром Зеленським і запросив його відвідати штаб Альянсу в найближчому майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?