Верховна Рада ухвалила закон про мову - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада ухвалила закон про мову - перші подробиці

Верховна Рада ухвалила закон про мову - перші подробиці
Джерело:  online.ua

25 квітня Верховна Рада України ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який почала розглядати у другому читанні ще два місяці тому. За це рішення проголосували 278 парламентарів, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що перед голосування нардепам продемонстрували фільм, де до них звернулися письменники, поети, громадські активісти, вчені, актори, церковні діячі, які розповіли про важливість ухвалення закону про функціонування української мови.

Окрім того, що цікаво, до зали парламенту прийшов Філарет, який перед цим у фільмі заявив, що церква наполягає на ухваленні закону про мову. Також у залі був присутній третій президент Віктор Ющенко.

За словами спікера парламенту Андрія Парубія, президент Петро Порошенко пообіцяв підписати цей документ.

Зазначимо, що у першому читанні законопроект №5670-д парламент ухвалив 4 жовтня 2018 року. У грудні 2018 року профільний комітет доопрацював його, розглянувши 2059 поправок.

Нагадаємо, що 31 жовтня 2017 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект "Про президента України та порядок припинення його повноважень", його автор позафракційний народний депутат Юрій Дерев’янко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що закон про імпічмент президента можуть почати розглядати вже 25 квітня. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?