Володимир VS Володимир: експерт пояснив, чому Путін дуже боїться Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Володимир VS Володимир: експерт пояснив, чому Путін дуже боїться Зеленського

Володимир VS Володимир: експерт пояснив, чому Путін дуже боїться Зеленського
Джерело:  online.ua

Український журналіст та політичний експерт Іван Яковина зазначає, що перемога Володимира Зеленського на президентських виборах дуже дивно подіяла на російське керівництво, адже в Кремлі ніхто не знає, як ставитися до новообраного гаранта, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

На думку аналітика, в Росії бояться зізнатися, що цікавилися українськими виборами. Так, речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що його начальник не дивився дебатів між кандидатами в президенти України, бо "займався проблемами Читинської області". Однак тут є невелика проблема – в Росії немає Читинської області. Ще у 2008 році її скасували на вимогу самого Путіна.

"Путін дивиться на обраного президента України й усвідомлює, наскільки він став старим і немічним. Тепер на пострадянському просторі він вже не найспортивніший і підтягнутий. Вийшла нова модель президента, і він моментально застарів. Путін дійсно боїться, що Зеленський сподобається більше, ніж він сам. Причому не українцям, а росіянам", – пояснив Яковина.

Журналіст також звернув увагу на те, що всі мешканці Кремля швидко забули ім'я нового президента України. Його називають по-різному, але ніколи не вимовляють слово "Зеленський".

"Раніше таким табу було ім'я лише однієї людини – опозиціонера Олексія Навального – теж молодого, енергійного й амбітного. Путіна долає забобонний страх: голосно скажеш ім'я свого ворога – передаси йому частину своєї сили й влади", – пояснює експерт.

Як повідомляв ONLINE.UА, радник з безпеки та оборони в команді Володимира Зеленського Іван Апаршин заявив, що не радить новообраному президенту вести прямі переговори з президентом Росії Володимиром Путіним, а також намагатися домовитися про щось з проросійськими окупантами на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?