Порошенко звертається до російськомовних українців - відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко звертається до російськомовних українців - відео

Порошенко звертається до російськомовних українців - відео
Джерело:  online.ua

Чинний український глава Петро Порошенко заявив, що дякує російськомовним громадянам за те, що з розумінням ставляться до необхідності підтримки української мови і пообіцяв поважати права людей, які говорять російською або іншими мовами, передає ONLINE.UA з посиланням на його офіційне звернення.

Український лідер вважає, що за п'ять років Україні вдалося вийти з передінфарктного стану і зробити дуже багато. За словами Порошенко, наразі українською мовою говорить якісний інформаційний продукт: кіно, книга, радіо і телебачення, і після тотальної русифікації, слід завершити розквіт української мови.

 "Повага до прав людей, які говорять російською та іншими мовами – це теж важливо. Це - європейська практика, якої ми неухильно дотримуємось і будемо дотримуватися. І люди доволі швидко переконаються, що новий закон на це право жодним чином не зазіхає... Хотів би подякувати більшості російськомовних громадян за те, що з розумінням ставляться до необхідності підтримки української мови. Я теж, до речі, вивчив її вже у зрілому віці", - додав він.

Український президент наголосив, що ухвалення закону свідомо винесли за рамки виборчої кампанії і пообіцяв підписати його, щойно він до нього надійде.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 25 квітня Верховна Рада України ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який почала розглядати у другому читанні ще два місяці тому. За це рішення проголосували 278 парламентарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?