Зеленський несподівано для всіх змінив ім'я у соцмережі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський несподівано для всіх змінив ім'я у соцмережі

Зеленський несподівано для всіх змінив ім'я у соцмережі
Джерело:  Hromadske

Переможець президентських виборів в Україні Володимир Зеленський неочікувано змінив ім'я у соцмережі Facebook - тепер він підписаний українською мовою. Як відомо, офіційна сторінка політика до цього дня була підписана російською, передає ONLINE.UA з посиланням на Громадське.

Прес-секретарка новообраного президента Ірина Побєдоносцева пояснила, що зміна відбулася на прохання підписників Зеленського.

"Ми отримали пропозиції від наших підписників про зміну імені й відгукнулися на них. До того ж це було доречно з огляду на його новий статус як президента", - сказала вона.

Речниця також нагадала, що це все ж приватна сторінка Зеленського і невдовзі буде створена нова, яка називатиметься "Володимир Зеленський Президент України".

Зазначається, що у прес-службі не пов'язують зміну імені у соцмережі з нинішнім ухваленням закону про мову.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада України ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який почала розглядати у другому читанні ще два місяці тому. За це рішення проголосували 278 парламентарів.

Як повідомляв ONLINE.UA, чинний український глава Петро Порошенко заявив, що дякує російськомовним громадянам за те, що з розумінням ставляться до необхідності підтримки української мови і пообіцяв поважати права людей, які говорять російською або іншими мовами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?