Докотилися: в Кремлі скаржаться на "примусову українізацію" українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Докотилися: в Кремлі скаржаться на "примусову українізацію" українців

Докотилися: в Кремлі скаржаться на "примусову українізацію" українців
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова стверджує, що закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" є "примусовою українізацією" і забороняє російську мову. З такою скандальною заявою вона виступила на брифінгу, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"За своєю суттю він є законом про примусову українізацію, фактично тотальну. Його положеннями передбачаються значні обмеження, а в багатьох випадках і пряма заборона на використання російської мови, мов національних меншин в різних сферах суспільного життя", - заявила вона.

Російська дипломатка зухвало додала, щобагато положень цього закону суперечать ряду міжнародно-правових норм, а також конституції України.

Як відомо, 25 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який почала розглядати у лютому.

Нагадаємо, що 31 жовтня 2017 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект "Про президента України та порядок припинення його повноважень", його автор позафракційний народний депутат Юрій Дерев’янко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  закон про імпічмент президента можуть почати розглядати вже 25 квітня. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?