На Донбасі бойовики захопили церкву ПЦУ: деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі бойовики захопили церкву ПЦУ: деталі

На Донбасі бойовики захопили церкву ПЦУ: деталі
Джерело:  online.ua

На Донбасі проросійські бойовики допомогли представникам Московського патріархату захопити храм Православної церкви України у Кузнецово-Михайлівці, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Донецької єпархії ПЦУ.

Зазначається, що ще у 90-тих роках минулого століття святиню передали у власність Української православної церкви Київського патріархату. Майже зруйнований у радянський час храм допомогли відновити українські меценати і сам патріарх Філарет. Однак це, на жаль, не завадило бойовикам "ДНР" передати храм в руки Московському патріархату.

"Щойно прийшла сумна звістка з тимчасово окупованої території: представники "правоохоронних органів" так званої "ДНР" натиснули на голову та депутатів сільської ради села Кузнецово-Михайлівка і відібрали наш стародавній храм", - пише прес-служба.

Варто зазначити, що протягом багатьох років у цій святині проводилися урочисті богослужіння та благодійні акції для всіх нужденних.

"Монументальний живопис, чудові ікони на стінах храму виконували відомі художники і архітектори України. Сьогодні вранці нам повідомили, що цей український храм найближчим часом буде переданий представникам Московського патріархату. Невідомо яким чином окупаційна влада не допустить священика у найближчі дні звершити Великодні богослужіння", – додають у ПЦУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що предстоятель ПЦУ Епіфаній заявив, що  Росія задіяла усі можливі засоби, щоби Православні церкви якомога довше не визнавали Українську церкву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?