Україна призупинила транзит російської нафти до Європи: перші деталі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна призупинила транзит російської нафти до Європи: перші деталі

Україна призупинила транзит російської нафти до Європи: перші деталі
Джерело:  ua.interfax.com.ua

«Укртранснафта» оголосила про призупинку транзиту російської нафти до Європи. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», нафтопровід «Мозир – Броди» припинив транспортування через незадовільну якість продукту о 21:43 четверга.

Згідно пояснень, які надала компания «Укртранснафта», вміст хлорорганічних сполук нафти Urals перевищує граничні показники, вказані в договорі про транзит, «у десятки разів». У зв’язку з тим, що нафтопереробні заводи в Польщі та Німеччині відмовилися приймати неякісну російську нафту, її транспортування призупинене.

Раніше у четвер про відмову забезпечувати транзит нафти, що постачається з Росії, оголосили Польща та Словаччина. Позавчора через аналогічну проблему був призупинений білоруський нафтопереробний завод у Мозирі.

Як повідомив журналістам головний інженер компанії «Гомельтранснефть Дружба» Андрій Вериго, «нафтопровід від Мозиря в західну сторону повністю зупинений, засувки закриті». «Зберігається поставка нафти іншою гілкою в обсягах, необхідних для транзиту в напрямку України, це близько 40 тис. тонн на добу», – додав він.

За словами голови білоруської державної компанії «Белнефтехим» Володимира Сізова, втрати Білорусі від зупинки заводу та магістральних нафтопроводів можуть сягнути 100 млн доларів США. У Мінську збираються стягнути ці кошти з винуватця – російської сторони.

Нагадаємо, що за даними ONLINE.UA Білорусь вчора була змушена призупинити транзит російської нафти до України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?