У Раді розказали про подальшу долю блокування мовного закону
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді розказали про подальшу долю блокування мовного закону

У Раді розказали про подальшу долю блокування мовного закону
Джерело:  LB.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій оптимістично налаштований у питанні про розблокування ухваленого вчора закону про мову. Про це він повідомив сьогодні під час пленарного засідання парламенту, інформує ONLINE.UA з посиланням на «Лівий берег».

За словами спікера Ради, згідно процедури народні депутати мають дві доби на внесення проектів постанов про скасування того чи іншого закону. Ставити їх на голосування швидше ніж за дві доби чи підписувати закон не можна. Це, за словами Парубія, дасть формальний привід для скасування закону в Конституційному суді.

«Якщо зараз допустити хоча б якесь порушення процедури, у противників закону про мову з’явиться привід для його оскарження в судовому порядку», – пояснив голова Верховної Ради.

Як заявив Андрій Парубій, всі постанови про скасування мовного закону будуть поставлені на голосування на найближчому пленарному засіданні 14 травня. Після цього він підпише закон та відправить його на підпис президенту.

Нагадаємо, що 25 квітня Верховна Рада України ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який почала розглядати у другому читанні ще два місяці тому. Невдовзі після оголошення результатів голосування депутат фракції «Опозиційний блок» Олександр Вілкул оголосив про те, що йому вдалося заблокувати мовний закон подачею проекту постанови про скасування.

Для того, щоб Вілкулу вдалося скасувати новий закон, за його постанову 14 травня має проголосувати щонайменше 226 депутатів. З огляду на поточну конфігурацію сил у парламенті реалізація такого сценарію вкрай малоймовірна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?