Французький пенсіонер переплив Атлантичний океан у бочці
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Французький пенсіонер переплив Атлантичний океан у бочці

Французький пенсіонер переплив Атлантичний океан у бочці

72-річний французький мандрівник Жан-Жак Савен оголосив про успішне завершення своєї подорожі через Атлантичний океан в некерованій сталевій капсулі, що нагадує бочку. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP, для цього йому знадобилося 122 дні.

Як пишуть французькі журналісти, подорож Савена стартувала в грудні 2018 року на Канарських островах. Спочатку він розраховував, що вкладеться в три місяці вільного плавання, але підвели вітри та морські течії. Тому до потрапляння в акваторію Карибських островів мандрівнику довелося чекати зайвий місяць. Сталева бочка, у якій він перебував 122 дні, має довжину 3 метри та діаметр 2,1 м.

Колишній військовий прийняв рішення самостійно перетнути океан, надихнувшись успіхом швейцарця Алена Бомбарда, який у 1952 році самостійно переплив через Атлантику на гумовому човні.

В даний час пенсіонер-мореплавець дрейфує неподалік від берегів Великих Антильських островів. Коли Жан-Жак Савен досягне узбережжя, йому треба буде вирішити питання транспортування бочки назад у Францію.

Нагадаємо, що вчені з'ясували, що насправді означає «лайк» у Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?