Le Point: Путін кинув Україні новий виклик
Категорія
Політика
Дата публікації

Le Point: Путін кинув Україні новий виклик

Le Point: Путін кинув Україні новий виклик
Джерело:  online.ua

Журналіст французької газети Le Point Марк Нексон у своїй аналітичній статті "Новий виклик Путіна Києву" прийшов до висновку, що очільник Кремля Володимир Путін шукає шляхи, як тиснути на нового Президента України Володимира Зеленського, передає ONLINE.UA.

"Рішення про надання російського громадянства жителям окупованого Донбасу – це тиск господаря Кремля на Володимира Зеленського", – пояснив журналіст. - Нині Путін змушує колишнього коміка Зеленського оборонятися. Тим паче, що він збирається надати російський паспорт за спрощеним порядком всім жителям України".

Експерт нагадав, що очільник Кремля хотів поставити майбутньому президенту України кілька питань про плани відносно конфлікту на Донбасі. Згодом Зеленський на противагу йому все ж написав у своєму акаунті у Facebook: "Громадянство Росії, зокрема, дає право бути арештованим за мирний протест і право не мати вільних і конкурентних виборів".

"Одне не викликає сумніву: після застосування таких дій мирні переговори, про готовність до яких заявляють обидва лідери, будуть важчими. Жителі Донбасу дійсно ризикують опинитися звабленими наданою їм можливістю вільно мандрувати та працювати в Росії. Залишається дізнатися, чи зробить Москва наступний крок шляхом визнання незалежності Донбасу і навіть його приєднання, як це було зроблено з Кримом", - сказано в матеріалі.

Як повідомляв ONLINE.UA, український політолог прогнозує неминуче протистояння Путіна та Зеленського. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?