Лідери ЄС домовилися про важливу зустріч - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Лідери ЄС домовилися про важливу зустріч - перші подробиці

Лідери ЄС домовилися про важливу зустріч - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Лідери 27 країн Євросоюзу 9 травня проведуть неформальний саміт, в ході якого обговорять та проаналізують стратегічні плани на найближчі роки. Зустріч відбудеться в румунському місті Сібіу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на лист-запрошення президента Європейської ради Дональда Туска.

"Ми зберемося в Сібіу в День Європи, щоб обговорити стратегічні плани Союзу на майбутні роки. У цьому контексті я запропоную, щоб ми прийняли Сібійську декларацію, зробивши послання єдності та впевненості в наших спільних діях. Я додаю план Стратегічною порядку денного на наступні п'ять років. Після обговорень в Сібіу ми сформулюємо стратегічний порядок денний ЄС на 2019-2024 роки, який буде прийнятий у червні", - йдеться в листі.

Важливо зазначити, що даний саміт пройде без участі Великої Британії, яка продовжує вирішувати внутрішні проблеми, пов'язані із затвердженням угоди про Brexit. Як відомо, проведення самітів ЄС без Британії домігся президент Франції Еммануель Макрон.

Як повідомляв ONLINE.UA, директор Центру Європейських досліджень ім. Вілфріда Мартенса Роланд Фройденштейн вважає, що новообраному президенту України Володимиру Зеленському в першу чергу слід зосередитись на боротьбі з корупцією та пришвидшенням темпу реформ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?