На HBO відбулася прем’єра серіалу «Чорнобиль» – що кажуть критики
Категорія
Культура
Дата публікації

На HBO відбулася прем’єра серіалу «Чорнобиль» – що кажуть критики

На HBO відбулася прем’єра серіалу «Чорнобиль» – що кажуть критики
Джерело:  online.ua

6 травня на американському телеканалі та онлайн-сервісі HBO відбувся прем’єрний показ першого епізоду міні-серіалу «Чорнобиль». Як вже повідомлялось на ONLINE.UA, частина його зйомок проходила у Києві.

П’ятисерійний «Чорнобиль» є спільним проектом HBO та британської телекомпанії Sky. Режисером серіалу став Йохан Ренк, відомий українським глядачам за кількома епізодами «Breaking Bad» та «Ходячі мерці».

За думку зарубіжних критиків, судячи з пілотного епізоду, «Чорнобиль» вже можна зарахувати до кращих телепроектів цього року. Бенджі Уїлсон з британської газети Telegraph, який поставив серіалу п’ять зірок, вважає, що Чорнобиль демонструє наслідки, які можуть очікувати суспільство, коли воно перестає прислуховуватися до науки.

«На фоні глобального потепління та стрімкого погіршення клімату це критичне повідомлення», – пише критик.

Схожої думки притримується Джуді Берман з журналу Time. Вона вважає «Чорнобиль» масштабною історичною драмою, яка має стати попередження усьому людству.

Метью Гілберт з американської газети Boston Globe зазначив, що він став глядачем «добре розказаного кошмару», який важко дивитися, час від часу не закриваючи очі руками. Також він похвалив драматургію, акторську гру і операторську роботу.

Редактор розділу «Культура» британського телеканалу BBC Уїлл Гомпець назвав серіал таким, «який не просто змушує задуматися, а позбавляє сну».

Нагадаємо, що автор «Гри престолів» нещодавно розповів подробиці про три наступні серіали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?