Парубій розповів про порушену проти нього справу за купання в басейні
Категорія
Україна
Дата публікації

Парубій розповів про порушену проти нього справу за купання в басейні

Парубій розповів про порушену проти нього справу за купання в басейні
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій сьогодні відвідав Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП) у зв’язку з нещодавно відкритим проти нього кримінальним провадженням. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», претензії до глави парламенту нібито стосувалися нецільового використання бюджетних коштів під час офіційної поїздки до Катару.

За словами прес-секретар спікера Ради Андрія Ковальова, справа про «купання в басейні» є фейком. Насправді мова йдеться про те, що один з колишніх співробітників апарату Верховної Ради подав скаргу до САП з приводу свого звільнення. Він стверджує, що у 2002 році в парламенті було незаконно створено підрозділ апарату.

Через появу в пресі неправдивих відомостей щодо нього, голова Верховної Ради невідкладно ініціював проведення допиту за кримінальним провадженням і прибув на зустріч до прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який веде цю справу.

«Під час допиту було з’ясовано, що справа жодним чином не стосується голови Верховної Ради України Андрія Парубія», – пише прес-секретар спікера.

Як пояснив Ковальов, Андрій Парубій не має стосунку до створення будь-яких підрозділів Верховної Ради України у 2002 році, оскільки головою парламенту він став у 2016 році.

У зв'язку з цим кримінальним провадженням прес-секретар вбачає інформаційну атаку на Андрія Парубія на фоні можливого розпуску Ради.

«Припускаю, що не згодний зі своїм звільнення працівник апарату Верховної Ради України вирішив привернути увагу. З цією метою, очевидно, хтось порадив йому ініціювати фейкову кримінальну справу проти Парубія», – написав прес-секретар спікера у своєму Facebook.

Нагадаємо, що на днях НАБУ на виконання рішення судді Солом'янського райсуду Києва відкрило кримінальне провадження за фактом можливого нецільового використання бюджетних коштів Андрієм Парубієм.

За інформацією, яка з’явилася в пресі, є відео, як Парубій, перебуваючи з офіційним візитом у Катарі, плавав у басейні п’ятизіркового готелю Intercontinental Doha. Це нібито є свідченням нецільового використання коштів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?