Кернес закликав повернути в Харкові радянські назви
Категорія
Україна
Дата публікації

Кернес закликав повернути в Харкові радянські назви

Кернес закликав повернути в Харкові радянські назви
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Міський голова Харкова Геннадій Кернес закликав жителів міста підтримати петицію про повернення радянських назв вулицям та станціям метро. Як повідомляє ONLINE.UA, про це Кернес написав на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, мер Харкова пропонує прибрати з площі Свободи волонтерський намет, «на який дивитись вже неможливо», та повернути проспекту Петра Григоренка назву «маршала Георгія Жукова». Крім того, аналогічну заміну пропонується зробити зі станцією метро «Палац спорту». Їй теж хочуть повернути назву імені Жукова.

«Я закликаю вас підтримати ці петиції. Я обіцяю вам у разі, якщо вони наберуть п’ять тисяч і більше голосів – запропоноване в них не залишиться на папері ... Я зроблю все залежне від міської влади, щоб втілити запропоноване в них у життя», – пише Кернес.

На думку автора інтернет-петиції за повернення радянських назв проспекту і станції метро – Ігоря Клименка, ім'я правозахисника, генерал-майора Петра Григоренка має бути увічнене в Приморському районі Запорізької області, де той народився, а не в Харкові.

Свого часу Геннадій Кернес підозрювався в тому, що саме він організовував відправку «тітушок» з Харкова у Київ для здійснення провокацій та побиття активістів під час Євромайдану 2013-2014 рр. Зокрема, про це стверджував народний депутат Мустафа Найєм з посиланням на власні джерела. Однак судова справа за цими звинуваченнями так і не дійшла до фінальної стадії.

Нагадаємо, що голова Верховної Ради Андрій Парубій вчора розповів про порушену проти нього справу за купання в басейні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?