Названа причина прискореного старіння
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названа причина прискореного старіння

Названа причина прискореного старіння
Джерело:  online.ua

Вчені з Мічіганського університету з’ясували, який фактор негативно впливає на старіння клітин людського організму. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress, в ході експерименту було помічено, що напружена робота, навчання чи тривалий стрес активно прискорюють клітинне старіння.

За даними дослідників, за час напруженого навчання старіння ДНК людини прискорюється приблизно в шість разів. Причому цей ефект прямо залежить від тривалості занять. Аналогічне спостереження зафіксоване серед людей, які піддаються тривалому стресу, протягом кількох тижнів чи місяців.

Науковий експеримент був проведений серед 250 інтернів та молодих лікарів. Як виявилось, протягом першого року стажування в лікарні, коли випускники вузів мали найбільший стрес та навантаження, було зафіксоване максимальне старіння їхнього ДНК. Клітини людського організму старішали у 6 разів швидше, ніж зазвичай. Особливо відчутно це помічалося на тих інтернах, хто працював у лікарні біля 70-80 годин на тиждень.

Вчені переконані, що тривалий стрес та навантаження негативно вливають на старіння організму незалежно від фаху людини.

Нагадаємо, що раніше наш сайт розповідав про те, як лікарі нещодавно з’ясували, чим небезпечна для людини пізня вечеря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?