Порошенко підписав закон про мову
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко підписав закон про мову

Порошенко підписав закон про мову
Джерело:  online.ua

Чинний український глава Петро Порошенко підписав закону про функціонування української мови як державної. Свій підпис глава держави поставив 15 травня, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.

"В цей день, я як президент України Петро Порошенко маю високу честь і унікальну можливість підписати закон про забезпечення функціонування української мови як державної", – сказав він.

Український лідер знову нагадав , що цей закон жодним чином не утискає інші мови.

"Я, до речі, сподіваюсь, що і нова влада також, ретельно проаналізувавши закон, буде імплементувати його норми в життя, підтримає", – додав президент.

Порошенко подякував народним депутатам, голові Верховної Ради Андрію Парубію та громадським активістам і діячам культури, які підтримували закон.

Як відомо, 14 травня Верховна Рада розблокувала закон про мову, а спікер Ради Андрій Парубій підписав його. 25 квітня народні депутати ухвалили закон № 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який почали розглядати у другому читанні ще 28 лютого.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше чинний український глава Петро  Порошенко заявив, що найважливішим його завданням на посаді президента було відновлення Збройних сил.  Про це він сказав під час виступу перед військовими на Донбасі, а також додав, що новообраний президент Володимир Зеленський не повинен повторювати помилок його попередників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?