Це потрібно побачити: в Німеччині показали перше літаюче таксі на автопілоті
Категорія
Технології
Дата публікації

Це потрібно побачити: в Німеччині показали перше літаюче таксі на автопілоті

Це потрібно побачити: в Німеччині показали перше літаюче таксі на автопілоті
Джерело:  online.ua

Німеччина не втомлюється дивувати світ новими вражаючими винаходами. Цього разу стартап Lilium презентував прототип пятимісного автономного літаючого таксі. За словами представників компанії, це перша подібна розробка у світі, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт стартапу.

Варто зазначити, що модель вже пройшла перші випробування. Апарат самостійно злетів, повисів в повітрі і приземлився. В цей час в салоні не було пасажирів, таксі керувалося дистанційно із землі.Що цікаво, ця модель відрізняється від конкурентів кількістю місць в салоні – їх п'ять. Апарати інших компаній не беруть на борт більше двох осіб.

"Таксі оснащено 36 електричними двигунами, що дозволяє йому злітати і приземлятися вертикально. Однієї зарядки вистачає на годину польоту. Літаюче таксі може подолати 300 кілометрів за годину. Планується випустити модель в серію в середині 2020-х. Буде організована мережа таксі, яка буде працювати за принципом Uber: знайти найближчий вільний апарат можна буде через додаток", - сказано в повідомленні.

Представники компанії запевняють, що ціна польоту буде відповідати вартості поїздки на звичайному таксі.

Як повідомляв ONLINE.UA, поліція безпеки Естонії заявила, що приватне таксі Yandex.Taxi надсилає зібрані сервісом дані на російські сервери. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?