Путін розлючений українським «мовним» законом: вимагає скликати Радбез ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін розлючений українським «мовним» законом: вимагає скликати Радбез ООН

Путін розлючений українським «мовним» законом: вимагає скликати Радбез ООН
Джерело:  online.ua

Представник РФ в ООН вимагає скликати засідання Ради безпеки у зв’язку з ухваленням Верховною Радою України «мовного» закону. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-секретаря постійного представництва України при ООН Олега Ніколенка.

«Сьогодні стало відомо, що делегація Росії звернулася до голови Ради безпеки ООН із проханням скликати засідання у зв’язку з ухваленням Верховною Радою України закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Засідання може відбутися наступного понеділка», – пише Ніколенко на своїй Facebook-сторінці.

Український дипломат наголошує, що розвиток української мови в Україні жодним чином не загрожує міжнародному миру і безпеці, підтримання яких є основним завданням Радбезу ООН, тому «коментувати це абсурдне звернення, яке здивувало не лише Україну, немає сенсу».

За переконанням Ніколенка, ухвалення закону – це внутрішнє питання України, яке Кремль намагається політизувати. Для Росії це чергова спроба перетворити засідання Ради безпеки ООН на «вечірнє шоу у стилі першого російського каналу пропаганди».

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила закон про мову 25 квітня. Президент Порошенко підписав мовний закон 15 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?