В Ізраїлі пройшли масові протести через «Євробачення»: подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі пройшли масові протести через «Євробачення»: подробиці

В Ізраїлі пройшли масові протести через «Євробачення»: подробиці
Джерело:  The Times of Israel

В Єрусалимі кілька сотень ортодоксальних євреїв влаштували масову акцію протесту через проведення «Євробачення». Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times of Israel, причиною заворушень стало порушення релігійних норм поведінки у Шабат.

Протестуючі заблокували одну з міських вулиць і напали на поліцейських. На переконання ортодоксів, «Євробачення» осквернило єврейське свято.

В результаті акції протесту поліція заарештувала одного протестуючого, який напав на офіцера.

Ультраортодоксальні євреї суворо дотримуються релігійного закону, що забороняє працювати на Шабат, щотижневий день відпочинку від заходу п’ятниці до вечора суботи.

Перед початком заходу головний рабин Ізраїлю закликав продовжити Шабат на 20 хвилин у відповідь на «велике осквернення» святого дня.

Щодо самого міжнародного пісенного конкурсу, то переможцем цьогорічного «Євробачення» став виконавець з Нідерландів Дункан Лоуренс з композицією «Arcade». Україна цього року не приймала участь у конкурсі через низку скандалів, пов’язаних з відбором учасників.

Нагадаємо, що днями відома співачка Брітні Спірс шокувала своїх фанатів резонансною заявою. За її словами, її утримували насильно у психіатричній лікарні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?