В Кабміні відреагували на плани команди Зеленського провести перепис населення
Категорія
Україна
Дата публікації

В Кабміні відреагували на плани команди Зеленського провести перепис населення

В Кабміні відреагували на плани команди Зеленського провести перепис населення

Заступник глави Мінінформполітики Дмитро Золотухін прокоментував можливість проведення в Україні перепису населення. За його словами, це питання вже декілька місяців опрацьовує спеціально створена робоча група, інформує ONLINE.UA з посиланням на «УНІАН».

«Вже біля півроку діє робоча група з питань проведення перепису населення. Розроблено відповідне ТЗ. Заплановані пілотні переписи для тестування нових технологій, які будуть використовуватися переписниками, і їх ще треба буде навчити», – повідомив чиновник у Facebook.

Нагадаємо, що кілька днів тому у команді Зеленського висловила намір провести «аудит країни», який включатиме перепис населення.

Заступник міністра зазначив, що в процесі вивчення особливостей проведення перепису виникло декілька нових ідей:

«В рік пікових виплат по кредитам МВФ (2019) довелося б провести проект національного масштабу, вартість якого стартує з 200 млн грн. Здається, що це не дуже гарна ідея. В той же час, в державних органах України на даний момент діє біля двох десятків різних баз даних з повними наборами даних на українців. Так, тільки МОЗ на різних етапах впровадження реформи отримав біля 27 млн записів про українців-пацієнтів. Біометричні паспорти також охоплюють великий обсяг громадян»

За словами Золотухіна, використання цих даних дозволила б отримати частину необхідної інформації про кількість громадян України значно дешевшим способом, ніж традиційний обхід кожного домогосподарства.

За всю історію незалежної України перепис населення був проведений лише один раз – у 2001 році. Незважаючи на те, що ООН рекомендує країнам проводити переписи кожні 10 років, бажано в ті роки, які завершають чи розпочинають десятиліття, у 2010 чи 2011 роках демографічне дослідження в Україні не було проведено.

Згідно інформації ONLINE.UA, статистичне управління Польщі нещодавно оприлюднило інформацію про кількість українців, які працюють в цій державі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?