Єгипетські військові утримують танкер з 17 українцями на борту
Категорія
Події
Дата публікації

Єгипетські військові утримують танкер з 17 українцями на борту

Єгипетські військові утримують танкер з 17 українцями на борту
Джерело:  Укрінформ

Військово-морські сили Єгипту утримують танкер Sea Shark, на борту якого знаходиться 17 українських моряків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами капітана танкера Віталія Нестеренка, ситуація на кораблі критична та життя екіпажу під загрозою. Військові забороняють морякам залишати приміщення доти, поки нафта не буде вивантажена з танкеру.

В резервуарах Sea Shark знаходиться 1,1 млн барелів сирої нафти. Зараз судно перебуває на рейді поблизу єгипетського курорту Айн-Сохна, але незабаром корабель збираються перемістити до нафтового терміналу.

Згідно інформації капітана Нестеренка, сьогодні вранці адмірал єгипетського флоту Мустафа разом з офіцерами піднявся на борт судна, заявивши, що пересування моряків обмежено, поки танкер не буде розвантажений. Адмірал попередив екіпаж, що «якщо хтось не виконає наказ, він застосує силу».

Потім екіпаж був розділений на дві групи і зібраний у двох коптильнях. Деякі члени екіпажу почуваються дуже погано через високий кров’яний тиск. Лікарів до українських моряків не допускають.

Відомо, що екіпаж танкера складається з 31 особи: 17 громадян України, 2 моряки з Криму, один азербайджанець і 11 осіб з Філіппін, Шрі-Ланки та Індії.

Наприкінці листопада 2018 року танкер зупинився у порту Суеца для подальших вказівок, тоді ж закінчилася панамська реєстрація і з'явилася необхідність зміни прапора. Через деякий час влада Єгипту оштрафувала власника судна на 56 мільйонів доларів за «незаконне проникнення» до територіальних вод країни, танкер був заарештований.

Нагадаємо, що морський спецназ України продемонстрував навички десантування для визволення Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?